Otavan Opiston asuntolan remonttiblogi

24. päivä käytiin Matin, Ullan, Päivin ja Jounin voimin Raisiossa tutustumassa asumismoduuleihin. AdhocHaus Oy on aloittanut pilottihankkeen jossa vanhan liikerakennuksen tyhjiin tiloihin kootaan asumismoduuleista erilaisia tiloja. Moduuleita on kolmen tyyppisiä: makuumoduleita, suihkuja ja WC-moduuleita. Yrityksen tarkoitus on tarjota ensialkuun telakkatyöläisille edullista majoitusta Turun seudulla ja jatkossa levittää konseptia myös muualle maailmaan.

Konsepti on hyvä mutta ei oikein sovellu meidän käyttöömme sillä moduulit on tarkoitettu sisäkäyttöön, niitä varten siis tarvitaan siistiä asumiskelpoista sisätilaa, esimerkiksi vanhoja maisemakonttoreita tai vastaavia. Kasarmirakennuksen tupiin noista saisi helposti koottua ”kerrossänkyjä” mutta hankkeella olisi silloin melko suuri hintalappu kun maksaa pitää paitsi tiloista, myös moduuleista. Yksi vaihtoehto olisi se, että joku AdhocHaus Oy:n partnereista näkisi kasarmirakennuksen järkevänä investointikohteena ja muuttaisi sen moduulien avulla asuttavaksi kohteeksi jota sitten voisimme vuokrata. Yrityksen edustaja selvittelee asiaa. Mikäli Mikkelin alueella on jatkossa riittävästi kysyntää tuontyyppiselle majoitusmuodolle, tuo olisi periaatteessa mahdollista. Todennäköistä on kuitenkin että tällä aikataululla tuo ei ehdi vastaamaan tarpeeseemme.

20160224_122735

Käytännössä ”makuumoduuli” on sänky laatikossa. Kätevää ratkaisussa on se, että moduuleita voi asettaa päällekkäin jolloin syntyy kerrosänky jossa on oma rauha. Etuosan peittää sähköisesti laskeutuva verho. Moduulin sisällä on säädettävä valaistus, pieni kaappi sekä USB-latauspisteet. Koemakauksen perusteella moduuli on aika tilava.

 

20160224_134523

Alempi sänky on melko matalalla.

 

20160224_122732

 

 

 

 

20160224_125131

Meillä ei ole tarvetta WC-moduuleille. Ne ovat aika askeettisia, teollisuuskäyttöön vamistettuja. Rosteripinnat ovat helposti puhdistettavia ja kestäviä. Meillä tuskin on lisäarvoa siitä että WC:n voi pestä painepesurilla… Mutta kätevää sinänsä että näitä voi niputtaa halliin vaikka kuinka jolloin erittäin nopeasti saadaan WC-tilat monellekin käyttäjälle ilman sen kummempaa remontointia. WC-moduuli on automatisoitu eli WC:ssä on automaattihuuhtelu, valot ja hanat ovat niinikään automaattisia.

 

20160224_125110

Kuvassa jono WC- ja suihkumoduuleita.

 

20160224_124801

Moduulirivien väliin on jätetty kuja vesi- ja viemärikytkentöjä varten.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *