Otavan Opiston asuntolan remonttiblogi

Remontti valmistui reilun kuukauden etuajassa ja 26.4. oli luovutustarkastus ja asuntola siirtyi jälleen meidän hallintaamme.  Opiskelijoita ei tässä välissä kannata enää majoittaa asuntolaan sillä edessä on vielä huoneiden kalustaminen ja loppusiivouskin tehdään osin uusiksi kun kalusteiden siirto aiheuttaa sotkua. Opiskelijat siis jatkavat asumistaan pikkuasuntolassa ja Mäntytiellä  kesäkuun alkuun saakka.

Otavan VPK:n kanssa on alustavasti sovittu muuttoavusta ja ensimmäinen urakka on varastossa olevien kalusteiden kantaminen takaisin huoneisiin. Lisäksi lähes kaikkiin huoneisiin tulee upouudet sängyt patjoineen, vuodevaatteet sekä kirjoituspöydät. Kaapithan ovatkin melkein uusia joten huoneista tulee todella hyvätasoisia ja viihtyisiä.

Hissi jäi saamatta, ainakin toistaiseksi. Sen osalta rakennuslupa on voimassa vielä neljä vuotta joten toivotaan että tuohon rahat löytyisivät ja sekin saataisiin joskus tehtyä.

Yleisesti remontti meni todella hyvin ja nyt 2. ja 3. kerroksessa kaikki lattiat on uusittu, samalla seinät maalattiin niin huoneissa kuin käytävissäkin. Käytävien katto rakennettiin kokonaan uudestaan. Kaikki vanhat sähkötyöt purettiin ja sähköistys rakennettiin alusta asti uusiksi, tämän seurauksena huoneissa on vihdoinkin nykyaikaisesti runsaasti pistokkeita. Myös huoneiden kattovalaisimet uusittiin, nyt käytävien ja huoneiden yleisvalaistus hoidetaan ekologisesti LED-valoilla. Käytävien valaistusta ohjaavat liiketunnistimet, kuten myös invahuoneen ja ”terveydenhoitajan huoneen” saniteettitiloissa.

Keittiöt tehtiin täysin uusiksi, niissä on siis kaapistojen lisäksi tuliterät hellat ja uunit sekä kylmäkalusteet. Lisäksi keittiöt on palo-osastoitu ja ne voi myös tarvittaessa lukita. Liedet on varustettu liesivahdilla joka kytkee virrat pois liedestä ja uunista mikäli liesi sattuu jäämään päälle.

4. kerrokseen ei remonttia alunperinkään ollut tarkoitus ulottaa, niinpä siellä ei muutoksia ole, keittiön palo-ovea lukuunottamatta.

Pohjakerros on luokan päädyn osalta koskematon, kuten suunnitelmaan kuuluikin, sensijaan toinen pääty laitettiinkin sitten parempaan kuntoon kuin alunperin ajateltiinkaan. Invahuonetta pienennettiin hiukan, jotta ”kuntosaliin” saatiin kriittiset 3 neliötä lisää tilaa. Samalla sen lattia sai asiallisen kumimattopäällysteen.

”Terveydenhoitajan huone” kunnostetttiin perusteellisesti, se on nyt erittäin hyvä yhteiskäyttötila tai majoitustila kesäkursseja ajatellen.

Sauna ja pesuhuone tehtiin kokonaan uusiksi – saunan lauteet, seinät, lattia ja kiukaat ovat kaikki uusia. Pesuhuone koki saman kohtelun – se uusittiin täydellisesti ja myös ikkuna vaihdettiin. Pukuhuone sai kauniin seinäpaneloinnin ja spa-henkisen värityksen.

Ulkoportaiden yhteyteen tuli kunnolliset kaiteet, nyt on ikäihmisilläkin turvallisempaa liikkua portaissa. Huvikummun puoleiseen päättyyn tuli luiska joten asuntolan molemmista päistä pääsee esteettömästi sisälle. Koko julkisivun matkalta katolla on lumiraudat eli turvallisuus senkin osalta parantui. Joku saattaa kiinnittää huomiota ulkoseinän uusittuihin raitisilmaventtiileihin – ilmanvaihto huoneissa parani kertaheitolla kun vanhat kanavat avattiin ja kunnostettiin.

Kunhan kevät etenee, järjestämme pienen esittelykierroksen ja vaikka sauna-/grillausillan jolloin voidaan istahtaa ihastelemaan työn jälkiä.

Saat kuvat näkymään isompana klikkaamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *