Otavan Opiston asuntolan remonttiblogi

Maanantaina 14.3. kokoonnuttiin pääsuunnitelijan ja tilapalveluiden edustuksen kanssa pintamateriaaliasioiden tiimoilta. Pohjana käytettiin opiskelijatyönä aikanaan valmistunutta suunnitelmaa, jota nyt sitten ammattilaisnäkökulmasta ja loppukäyttäjän silmin muokattiin.

Esillä olivat seuraavat asiat, nämä ovat ALUSTAVIA suunnitelmia, toteutus tapahtuu käytettävissä olevan rahan sekä käytännöllisyysseikkojen perusteella:

 • Näillä näkymin kaikkien käytävien ja keittiöiden lattiat joudutaan uusimaan. Värityksestä tulee kerroskohtainen, siis yksi kerros on ”punainen”, yksi ”sininen” ja yksi ”vihreä,”, yleissävy  tulee olemaan kerroksittain omanlaisensa. Lattioiden väritys on harmaa jota seiniä myöden kiertää kunkin kerroksen tunnusvärin mukainen raita.
 • Keittiöt uusitaan täysin, siis kaapistot, kylmäkalusteet sekä hellat ja liedet. Liesiratkaisuna parhaaksi ja käytännöllisimmäksi katsottiin induktioliedet, joka edellyttää sitä, että uusimme kattiloita ja paistinpannuja.
 • Käytävien seinät tulevat olemaan kaksiväriset, tunnusväri nousee suurin piirtein oven yläkarmin tasalle ja loppuosa maalataan vaaleaksi. Vaalean ja värillisen osan väliin tulee kullan värinen koristeraita.
 • Asuntojen ovet uusitaan. Ovinumerot ovat metallisia ja sävyltään samanlaisia kuin seinien koristeraita.
 • Käytävien jalkalistoituksesta tulee tummasävyinen ja jykevä, näin saadaan kestoa kun mm. lattianhoitokonetta käytetään tiloissa.
 • Käytävien katto uusitaan ja samalla kattopaneeleiden sekaan upotetaan valaisimet jolloin koko kattopinta on yhtenäinen. Myös siivouksen kannalta on helpotus kun ei ole ulkonevia valaisinrunkoja ritilöineen lisäämässä siivoustaakkaa. Valaistus tulee olemaan LED-valaistus.
 • 4. kerroksen keittiön asettelua muutetaan niin, että keittiöön saadaan enemmän työskentelytilaa, näin parannetaan hiukan tilannetta jossa hankaluuksia on aiheuttanut 3. kerroksen keittiöttömyys.
 • Keittiöiden valaisimet uusitaan.
 • Keittiökaapistot tulevat olemaan sileäovisia – ns. ”peiliovet” ovat siivouksen kannalta hankalia. Lisäksi panostetaan kestävyyteen, nykyiset halvat kaapistot eivät ole kestäneet kulutusta ja kovaa käyttöä. Vetimet ovat ns. lankavetimiä jotka ovat käytännöllisiä ja niissä ei ole teräviä kulmia tai sojottavia osia joihin voisi teloa itsensä.
 • Kaikki pesutilat tehdään samalla formaatilla, niitä siis ei sävytetä kerroksittain. Pesutilojen lattiat kaakeloidaan, samoin suihkuosan seinät. WC-osassa kaakelointi nostetaan reilun metrin korkuiseksi siivouksen helpottamiseksi.
 • Saunan lattia uusitaan, samoin seinät kaakeloidaan.
 • Päädyn pukuhuone maalataan ja lattia kaakeloidaan pesuhuoneen mukaisesti.
 • ”kuntosali” mahdollisesti laajenee asuinhuoneen suuntaan jolloin saadaan kolmisen neliötä lisää tilaa, kuitenkaan luopumatta asuinhuoneen makuupaikoista. Kuntosalin seinät maalataan valkoisiksi – ko. tilassa luovuttiin alkuperäisestä sävyttämisideasta siksi, että seinäpintoihin tulee hyvinkin nopeasti vaurioita käytön seurauksena ja tila on oltava helposti paikkamaalattavissa.
 • 4. kerros tehdään enemmän ”hotellityyppiseksi” mm. muuttamalla osa kahden hengen huoneista kukin kahdeksi yhden hengen huoneeksi. Huoneisiin tulee jokaiseen oma suihku ja WC. Opisto sisustanee 4. kerroksen hiukan ”avokätisemmin”, hotellimajoitusta vastaavaksi. 4. kerros tulee olemaan pääsääntoisesti kurssilaisten majoittamiseen tarkoitettu. Huonemuutokset ovat vasta suunnittelijoiden käsittelyssä, vielä ei ole varmaa voidaanko ne toteuttaa mm. viemäröintihaasteiden vuoksi.

4 Responses to Pintamateriaalipohdintoja palaverissa 14.3.

 • Kiva idea tuo eri värit eri kerroksiin!

  Kysyn, kun en tiedä. Meneekö induktioliesi huonoksi, jos sillä käyttää vääränlaisia paistoastioita? Mietin opiskelijoiden omia astioita, että jos joku vahingossa käyttää vääränlaista.

 • Mitä jos kolmanteenkin kerrokseen tulisi keittiö? Minulla on jotenkin sellainen olo, että siinä kerroksessa olisi joskus ollut keittiö, joka on muutettu huoneeksi. Käykääpä katsomassa, tarkoitan huonetta samassa kohtaa kuin muidenkin kerrosten keittiöt. Nyt olisi ns. helppo avata kyseinen huone taas keittiöksi. Myös Toiminnan kannalta olisi parasta, jos joka kerroksessa olisi oma keittiö, ja jokaisen kerroksen asukkaat vastaisivat sitten oman keittiönsä ja kerroksensa siisteydestä (= selkeästi jaetut viikkovuorot kunkin kerroksen asukkaille)

 • Tätä on selvitelty ja päädytty siihen lopputulokseen että petipaikkoja ei vähennettäisi yhtään. Sinänsä tuo olisi tarpeellinen lisä 3. kerrokseen.

 • Minun tietääkseni vääränlaiset astiat eivät pilaa liettä, ne eivät vain yksinkertaisesti lämpiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *