Otavan Opiston asuntolan remonttiblogi

Tähän kerätään listaa mitä kaikkea käyttäjän näkökulmasta olisi hyvä ottaa huomioon.

 • pistorasioita siivouskomeroihin
 • pistorasioita käytävälle ja käytävän kattoon
 • lukitusjärjestelmän uusinta (yhteen kerrokseen PIN-koodilla toimivat sähkölukot, sama järjestelmä ulko-oviin korvaamaan vanha Hedsam:in järjestelmä. Järjestelmän olisi hyvä olla web-hallittava, esimerkkinä truPortal joka on käytössä mm. Kymenlaakson opistolla)
 • hissi (parantaa työmukavuutta ja työturvallisuutta kun esimerkiksi painavien pyykkisäkkien kanssa ei tarvitse liikkua hankalassa kiviportaikossa. Pyykkien raahaaminen 4. kerrokseen on todella työlästä. Esteettömyden toteutuessa yhä useampi kurssilainen voi majoittua myös muissa kerroksissa kuin pohjakerroksessa jossa on vain yksi huone inva-käyttöön)
 • pintaremontti aiemmin tehdyn suunnitelman mukaan
 • oma varasto puhtaille liinavaatteille. (joka kerroksessa vai yksi iso varasto, riippuen onko hissi)
 • ulkoturvallisuuden nimissä olisi hyvä jos ulkoseinään saisi pistokkeita kameravalvontaa ajatellen. Esim. RJ45 + sähköpistoke joka kulmalla antaisi mahdollisuuden tarvittaessa laajentaa kameravalvontaa helposti.
 • ulkovalaisu kuntoon, tehokas valaisin pääty- ja pääovien yhteyteen. Tämä tukee myös kameravalvontaa.

 

Muuta mietittävää/muistettavaa:

 • tavaroiden säilytys remontin aikana: asuntolassa paljon vanhoja huonokuntoisia huonekaluja, (esim. kirjoituspöydät) voitaisiin antaa/myydä niitä pois, saadaanko uusia tilalle
 • siistijöiden työt (missä remontin ajan esim. Mirva)?
 • pyykkihuolto, miten hoidetaan remontin aikana (joka päivä pyykättävät esim. siivouspyyhkeet ja mopit, viikottain työvaatteet ja keittiön pyyhkeet)
 • muistettava ilmoittaa Mikkelin toimistotarvikkeelle, ettei pyyhepapereita tarvitse toimittaa ”remonttilukuvuoden” aikana

2 Responses to Otavan Opiston tarpeita ja ajatuksia remontin suhteen

 • – Asuntolan yhteiset tilat?
  – Miehille ja naisille oma ”olohuone”
  – Keittiö joka kerrokseen, tarviiko pohjakerrokseen, ei huoneita
  – Käytetäänkö asuntolan ATK-luokkaa miten paljon? –> pieni kuntosali

 • Hyviä lisäyksiä Saara.
  ATK-luokka tarvitaan YO-kirjoituksia varten ja jonkin verran käyttöä on muutenkin. Tila on ainut johon voimme järjestää sähköiset ylioppilaskirjoitukset joten siksikin se on tärkeää säilyttää luokkana.

  Kuntosali olisi kyllä hyvä juttu, ilmeisesti kuitenkin joudumme tyytymään nykyiseen ratkaisuun, tila tosin tullaan laittamaan kuntoon kun pesutiloja kunnostetaan. Se ei kuitenkaan tee tilaa yhtään isommaksi. Alakerran asuinhuone voisi kai olla muutettavissa kuntosaliksi? Tarvitaanko sitä jos johonkin kerrokseen tehdään esteettömiä huoneita? Esteettömyys kylläkin sitten edellyttää että se hissi saataisiin asuntolaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *