Otavan Opiston asuntolan remonttiblogi

Asuntolan remontti tulee olemaan suuri ponnistus monella tavalla, myös opetuksen ja majoituksen järjestäminen tulevat olemaan haaste. Erilaisia vaihtoehtoja on jo suunniteltu, mitään valintoja ei vielä tietenkään ole tehty.

Seuraavat vaihtoehdot ovat olleet esiselvityksen alla. ”Plussat ja miinukset” ovat Jounin päästä, niihin saa ottaa kantaa kommenteissa:

Konttimajoitus

Hyvät puolet:

Konttimajoitus ratkaisisi kaksi ongelmaa – kun majoitus hoituisi konttimajoituksena kampusalueella, voitaisiin hyödyntää olemassaolevia opetustiloja ja ruokalapalveluita

Huonot puolet:

Kunnallistekniikan rakentaminen kontteihin on kallista. Sähkö, vesi ja viemäröinti tarvitaan. Asumisolosuhteet eivät välttämättä ole ideaalit. Konttien käyttäminen edellyttää myös pohjatöiden tekoa joka sekin lisää kustannuksia.

 

Karkialammen varuskunta-alue

Hyvät puolet:

Karkialammella vanhaan kasarmirakennukseen (rakennus 14) saisi keskitettyä niin opetuksen kuin majoituksen. Tilaa on runsaasti ja Mikael-koulun jäljiltä rakennukseen on myös toteutettu nykyaikainen ilmastointi (Mikael-koulu käytti rakennusta väistötiloina n. vuoden). Samassa yhteydessä pesutilat on remontoitu joten ne ovat hyvässä kunnossa. Muutenkin yleisilme on siisti. Paikallisliikenteen bussi kulkee aivan vierestä.

Huonot puolet:

Ruokahuolto joudutaan ehkä järjestämään omalla väellä kasarmirakennuksessa mikä on hankalaa kunnollisten keittiötilojen puuttuessa. Keittiön rakentaminen lisää kustannuksia eikä siitä voida rakentaa suurtalouskeittiötä. Myöskään opiskelijoiden käytössä ei ole keittiötiloja, joten ne joka tapauksessa pitäisi rakentaa. Samalla alueella toimiva ravintola Pitopata pystyy järjestämään ruokahuollon mutta siitä tietenkin koituu lisäkustannuksia.

Asuinhuoneina toimivat tuvat jotka ovat hiukan hankalia kokonsa puolesta. Jokainen tupa on pinta-alaltaan 47 neliötä joten pakostakin joudutaan harkitsemaan useamman hengen kimppamajoitusta, mikä ei välttämättä viihtyvyyden kannalta ole mukava ratkaisu.

Suomen nuoriso-opisto ja sen ympäristö

Hyvät puolet:

Paukkulassa on erinomaiset opetustilat ja yhteistyötä jo muutenkin opiston kanssa. Bändilinja toimii jo Paukkulassa joten olisi hyvä keskittää muutakin opetusta samalle kampukselle. Paukkula pystyy tarjoamaan ruokapalvelut.

Huonot puolet:

Paukkula ei voi tarjota majoitusta joten opiskelijoille pitäisi löytyä asuntoja mahdollisimman läheltä. Pakostakin opiskelijat joutuvat hajalleen. Osalle välimatka majapaikan ja opetustilojen välillä saattaisi kasvaa suureksikin.

One Response to Väistötilat?

  • Ihan lähipäivinä pitää kerätä porukka kasaan ja käydä ”karkkarilla” uudestaan. Nythän esim. opettajat eivät vielä ole tutustuneet tiloihin. Odotetaan kuitekin hintatietoja ennenkuin mennään käymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *