Otavan Opiston asuntolan remonttiblogi

Tänään museoviraston edustaja Kirsti Kovanen kävi katselmoimassa asuntolarakennusta hissin osalta. Näillä näkymin hissille tehtäisiin hissikuilu puutalon puoleiseen päätyyn ja ainakin tässä vaiheessa sille ei museoviraston puolesta ole estettä. Rakennus on oltava ennallistettavissa eli hissin rakentaminen ei saa hävittää olemassaolevia rakenteita niin että niitä ei voisi joskus tulevaisuudessa palauttaa ennalleen. Tässä tapauksessa hissin ovien toteuttaminen kerroksiin onnistuu helposti poistamalla keskimmäisten ikkunoiden alapuolinen osa joten ennallistaminenkin onnistuu helposti. Itse kuilu toteutetaan eräänlaisena ”pinta-asennuksena” joka ei edellytä seinärakenteen rikkomista.

Samalla käynnillä otettiin esille ns. ”Marskin huoneen” restaurointi ja siihen tulikin Kirsti Kovaselta erinomaisia ohjeita. Prosessi etenee niin että tilapalveluiden Jari Miettinen on yhteydessä museon edustajaan ja toivon mukaan huoneen entisöinti kulkee rinnalla muun asuntolaremontin kanssa. Kovasen mukaan entisöinti on niin pieni urakka että kannattaa ehdottomasti toteuttaa. Yksi mahdollisuus jatkossa on mm. käyttää huonetta osana esimerkiki Päämajamuseon näyttelyä jolloin on mahdollista että osa Päämajamuseon ainestosta voi olla aika-ajoin Otavassa.

Eli hissin saaminen asuntolaan nytkähti tänään yhden askelen eteenpäin, ja hyvä niin, sillä nyt avautuu se mahdollisuus että asuntolan toinen puoli voisikin olla käytössä remontin ajan jolloin vain puolelle asukkaista tarvittaisiin väistötila. Yhdestä mahdollisuudesta kerrotaan artikkelissa ”Päiväkoti väistötilana?”.

museovirasto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *