Otavan Opiston asuntolan remonttiblogi

Yhtenä mielenkiintoisena vaihtoehtona väistötilaksi nousi ”päiväkoti”. Sehän on ollut meillä vuokralla aikaisemmin mutta siitä luovuttiin kun kaupunki ei lähtenyt toteuttamaan remonttisuunnitelmaa. Nyt kuitenkin näyttää siltä että rakennus olisi käytettävissä väistötilana, Mikkelin tilapalvelut selvittää mahdollisuutta. Mikäli rakennus ei ole käyttökiellossa ja täyttää tilapalveluiden kriteerit, saamme erinomaisen uuden vaihtoehdon konttimajoituksen tai kasarmialueen käytön rinnalle.

Kävimme katselmoimassa tilaa ja näyttää siltä että saisimme mahtumaan peräti puolet asuntolan asukkaista sinne. Käytännössä tämä tarkoittaisi yhdessä sen kanssa että jos asuntolasta voitaisiinkin käyttää remontin aikana toista puoliskoa, emme tarvitsikaan muita väistötiloja. Hurja säästö kustannuksissa, vaivannäössä, ajassa ja ylimääräisissä järjestelyissä.

Tässä yksi hahmotelma siitä, montako vuodepaikkaa tilaan olisi mahdollista sijoittaa.

 

Päivitys klo 14:22

Saimme vahvistuksen että rakennus EI ole käyttökiellossa joten on mahdollista ainakin sen puolesta ottaa se käyttöön.

5 Responses to ”Päiväkoti” väistötilana?

 • Tämä Päiväkodin käyttöönotto on mukava ajatus, mutta voisikohan tuo käyttö olla jotain muuta kuin asuminen?

  Mutta minua säälittää nämä opiskelijat: Opiskelijamme asuvat kampuksella 9-10 kuukautta. Näin pitkän ajan asuminen 3 – 5 henkilön huoneissa voi olla aika raskasta ja vaikuttaa myös opintojen etenemiseen. Eikä opiskelurauhaa ei kovin helposti löydy.

  Toivottavasti löydämme jonkin ihmisystävällisemmän ratkaisun. 🙂

  Muutaman viikon voisi tällaisella tiivillä asumisella mennä, mutta koko lukuvuosi ei ehkä ole kovin hyvä ajatus.

 • Asuminen on tosiaan vähän hankala kuvio, mutta kun puntaroimme tuota päiväkotimahdollisuutta, niin itseasiassa se saattaa olla jopa mukavampi asumismuoto kuin konteissa asuminen joissa kaksi opiskelijaa tulisi jakamaan 11 neliön huoneen. Päiväkodissa asuminen olisi kodinomaista ja sinne on hyvä mahdollisuus kehittyä kiva yhteisö joka jakaa mm. keittiötilat keskenään. Huoneet ovat aika tilavia. Todennäköistä pn että tuonne ei ihan noinkaan paljoa tarvitsisi asuttaa, jos tuo olisi esimerkiksi ”työttöen asuntola”, asukkaita saattaisi olla kymmenen vähemmänkin. Väljyyttä siis olisi enemmän. Havainnekuvassa oli kasattu kalusteita tiloihin ”kovemman kautta” eli se ehdoton maksimi mikä voisi olla mahdollinen.

 • Mutta siis hyvä pointti tuo että herkkua ei arki aina tule olemaan ja siksikin tärkeä havainto että meidän tulee myös panostaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin jotta kampuksella on mahdollisimman viihtyisää eikä ole niin paljon oleskelua yöpymistiloissa. Lisäksi on varauduttava tarjoamaan iltakäyttömahdollisuuksia mm. puutalosta ja ruokalasta.

 • Viehättävä rakennus ja se olisi tuossa kätsysti vieressä.

  Onko niin, että joka kerroksessa on vain yksi vessa ja suihkutila? Se on kyllä 8-10 ihmiselle liian vähän minun mielestäni.

 • WC- ja peseytymistiloja on tosiaan vähänlaisesti, hyvä huomio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *